SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sıkılaştırma adımlarına devam ediyor

Sıkılaştırma adımlarına devam ediyor

14 Ağustos 2020 Cuma - 13:03




Merkez Bankası (TCMB) miktar yöntemiyle repo ihalesi açmadı ve sıkılaştırma adımlarına devam etti. TCMB son adımlarıyla fonlama maliyetini dün itibarıyla yüzde 9.06'ya yükselmişti. Gecelik faizler ise yüzde 9.75'te oluşmaya devam ediyor.





Merkez Bankası (TCMB) miktar yöntemiyle repo ihalesi açmadı ve sıkılaştırma adımlarına devam etti. TCMB miktar yöntemi ile haftalık vadede repo ihalesi açmaması politika faizi olan yüzde 8.25'ten fonlama sağlamaması ve bankaları yüzde 9.75 seviyesindeki faiz koridorunun üst bandından yöneltmesi anlamına geliyor.

Ek sıkılaştırma adımlarına devam eden TCMB'nin piyasaya sağladığı ortalama fonlama maliyeti 16 Temmuz'da politika faizinin 90 baz puan altına yani yüzde 7.34'e kadar gerilemişti.

TCMB son adımlarıyla fonlama maliyetini dün itibarıyla yüzde 9.06'ya yükseltti. Gecelik faizler ise yüzde 9.75'te oluşmaya devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap