SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sigara üreticileri yerli tütüne geri dönüyor!

Sigara üreticileri yerli tütüne geri dönüyor!

06 Temmuz 2020 Pazartesi - 14:20




Sigara üreticileri, en az yüzde 30 yerli tütün kullanacak. Yerli tütün kullanımı 3 kat artacak. Bu yolla tütün ithalatının 11 bin tonluk bölümü önlenecek, cari açık azaltılacak. Tütün çiftçisi her yıl artı olarak 250 milyon TL kazanacak.





Tütün ve tümün mamullerinde yapılması planlanan yasal değişiklikler ile ilgili AKP Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Verdiğimiz teklifle tütün mamullerinde en az yüzde 30 oranında Türkiye’de üretilen tütünlerin kullanımı mecburiyeti getiriyoruz. Bu yolla tütün ithalatını azaltacak, üretimin ve yerli tütün kullanımının 3 kat artmasını sağlayacağız” dedi.

TARİHTE İLK DEFA YASAL OLACAK

Dünya Gazetesi'nden Ferit Parlak'a konuşan Aydın, “Sarmalık kıyılmış tütünü kaçak olmaktan çıkarıyor, üretim ve satışının tamamen serbest olduğu yasal bir zemine kavuşturuyoruz. Buna ilişkin yönetmelikte son aşamaya gelindi. Çok yakında Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe girecek. Böylece tarihte ilk defa sarmalık kıyılmış tütün yasal hale getirilerek serbestçe üretimi ve ticareti yapılabilecek” diye konuştu. Sarmalık tütün üretimi için son 12 yılda ciddi aşama kaydettiklerini dile getiren Aydın, “2008’de verdiğimiz önerge ile ilk olarak üreticiye 50 kilograma kadar sarmalık kıyılmış tütünü bulundurma, kullanma hakkı ve yetkisini biz verdik. Bu düzenleme ile birlikte sarmalık tütün üretimi, çiftçimizin lehine olarak çok ciddi oranda arttı” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap