SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > SGK uzmanı açıkladı: EYT'de eksik primi olanlar ne yapacak?

SGK uzmanı açıkladı: EYT'de eksik primi olanlar ne yapacak?

20 Aralık 2022 Salı - 11:49




Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemede sona yaklaşılırken, primi eksik olanların merak ettiği soruyu SGK uzmanı Özgür Kaya açıkladı.





Detayları CNN TÜRK canlı yayınında Gaye Sude Kayışlı'nın sorularını yanıtlayan SGK Uzmanı Özgür Kaya, milyonlarca çalışanın ve ailesinin dört gözle beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi için en çok merak edilen konulardan biri olan "eksik prim" konusundaki görüşlerini açıkladı.

“Sosyal güvenlik sistemimiz içerisinde prim günü eksiği olanlar ile ilgili kolaylıklar sağlanmış" diyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcut duruma göre bu kolaylıklar nelerdir? Erkeklerin askerlik borçlanması, kadınların doğum borçlanması ve yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın da yurt dışı borçlanması ile eksik günleri tamamlama imkanı var. Eğer 3600 gün tamamlaması gereken prim gün sayısına henüz ulaşamamış vatandaşlarımız yaş artışının belli bir koşullarda kaldırılması durumunda eksik kalan günleri kadar askerlik borçlanması ile günlerini tamamlayabilirler. Kadın çalışmalarımız ise aynı şartlarda belirli yaş koşullarını yerine getirdiklerinde toplamda 3 çocuğa kadar yani 2 bin 160 güne kadar borçlanma yapma imkanları var. 1 çocuk için 720, 2 çocuk için 1440, 3 çocuk için de 2160 güne kadar borçlanma yapabilirler.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap