SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > SGK robotu hesabı tutmadı; olan yine emeklilere oldu!

SGK robotu hesabı tutmadı; olan yine emeklilere oldu!

15 Şubat 2020 Cumartesi - 16:00




Çalışanlar daha fazla maaş almak için emekliliklerini 2020 yılına ertelemişlerdi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) emekli maaşı hesaplama robotunun hesabı tutmayınca emekliler büyük bir şok yaşadı.





Şubat ayı itibarı ile maaşları bağlanmaya başlanan emekliler  büyük hayal kırıklığı yaşadı. Niye mi? Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Emekli Maaşı hesaplama robotunda hesaplarını en son 2019 parametrelerine göre yapan vatandaşlar Şubat 2020’de bağlanan reel emekli maaşlarını görünce neye uğradıklarını şaşırdılar.

Vatan gazetesi İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarı Mert Nayır'ın yazısına göre...

Gelin anlatayım size bu bağlanan emekli maaşları niye düşük bundan sonra niye düşük olacak?Vatandaşın sigortalılık hizmeti yalnızca 4/a yani SSK’ya tabi geçtiyse, engelli değilse, Bağ-Kur, Emekli Sandığı hizmet birleştirmesi yok ise emeklilik hesaplamasını yapan SGK Robotu, sigortalının o yıl emekli olacak şekilde emekli aylığı  hesaplamasını yapar. 2020 yılında emekli olacaksanız,2019 yılı ve geçmiş yılların zamlarını dikkate almaz, kurgulama 2020 yılı emekli olacaksınız gibi çalıştırılır.Bir çok sigortalı arşiv yapmış, geçmiş yıllardaki aylık bağlamaları ve tutarları arşivinde saklamış,2020 yılında ise emekli olmamasına rağmen 2019 yılı zamlarını ekleyerek,2020 yılı zamlarını da eklemesini yaparak sonuca ulaşmaya kalksa da yanıldılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap