SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Seyyanen zam için tarih ve rakam verildi!

Seyyanen zam için tarih ve rakam verildi!

15 Şubat 2024 Perşembe - 14:19




Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği haberi verdi. Erdursun, seyyanen zam için net rakam verdi. İşte detaylar…





SGK uzmanı Özgür Erdursun, yakın dönemde gerçekleşen düzenlemelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşlarında %49,25'lik bir artışın yaşandığını ifade etti. Ancak, 6.700 TL'nin altındaki maaş alan emeklilerin durumunu da göz önünde bulundurarak, genel olarak emeklilerin beklentisinin seyyanen bir artış olduğunu vurguladı.

Erdursun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmesinin ardından emeklilerin seyyanen bir artış umudu taşıdığını belirtti.

Emeklilerin maaşlarının düşüklüğü konusunda endişeli olduklarını vurgulayan Erdursun, özellikle en düşük emekli aylıklarına yapılacak bir seyyanen zammın önemine işaret etti.

Erdursun, "İlk olarak emekli aylıklarına 8 bin TL seviyesinde bir seyyanen artış yapılmalı" dedi.

Özgür Erdursun, emeklilerin Mart ayına kadar bir artış talebinde bulunduğunu ve bu süre zarfında seyyanen zam konusunda bir gelişme olmaması halinde beklentilerin karşılanmaması durumunda yeniden artış beklentisi içine gireceklerini belirtti.

Seyyanen zammın, gelir adaletsizliğini düzeltmek amacıyla gerçekleştirilen bir düzenleme olduğunu hatırlatarak, bu konuda hükümetin ve ilgili makamların harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap