SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sendikalar görevini yapamıyor mu: Memur ve memur emeklisi maaşı eridi

Sendikalar görevini yapamıyor mu: Memur ve memur emeklisi maaşı eridi

15 Ağustos 2021 Pazar - 10:00




Hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplum sözleşme görüşmelerde zarar göre taraf memur ve memur emeklisi oldu.





Hükümet ile Memur-Sen arasında toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Son 6 yılda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklisinin maaşında büyük bir erime yaşandı.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, hesaplamalara göre 2015 yılında 21 gram altına denk düşen en düşük memur maaşı, bugün itibarıyla yaklaşık 8 gram denk geliyor. AKP'nin toplu sözleşme görüşmeleri yüzünden uyguladığı oranlar, memur ve memur emeklisinin maaşlarını eritti.  2015 yılından bu yana hükümetle Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmelerle hakem heyetinden çıkan zam oranlarını inceleyen  CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM'ye araştırma önergesi verdi. Demirtaş'ın önergesinde, yetkili sendikanın hükümete yakın, hakem heyetinin üyelerinin de ağırlıkla hükümet tarafından belirlendiğini, bu nedenle toplu sözleşmelerin adeta formaliteye dönüştüğünü belirtti. Demirtaş ayrıca düzenli olarak hükümet lehine, memurların ve emeklilerin aleyhine sonuçlar doğuran sistemin TBMM tarafından incelenerek memurlar lehine düzeltilmesini talep etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap