SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Semt pazarları yangın yerine döndü! Yakarsa dünyayı garipler yakar!

Semt pazarları yangın yerine döndü! Yakarsa dünyayı garipler yakar!

Karadeniz Özel

09 Ocak 2022 Pazar - 12:58




Ne yapılan zamlar ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarla fiyatlar düşecek söylemi işe yaramadı. Dolar düşmesine rağmen fiyatlar rekor seviyeye ulaştı





// Karadeniz Özel //  Emin SARAÇ // Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz vatandaşın mutfağında kriz olmaya devam ediyor. Dövizin artmasıyla yükselen fiyatlar ne hikmetse döviz düşünce düşmek bilmiyor. TEFE TÜFE’de Türkiye’de en yüksek iller arasında bulunan Trabzon’da da fiyat manzaraları çok farksız değildi. Semt pazarlarında en temel ihtiyaçlardan olan domates 8 liraya, salatalık ise 15 liraya kadar çıktı. Hal böyle olunca alım gücü iyiden iyiye düşen dar gelirli en fazla bir veya iki tane alıp evinin yolunu tutuyor.

NEYLE ALALIM

Paranın pul olduğunu ve hiçbir şeklide yettiremediklerini belirten ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Eskiden 100 liraya bir sürü şey alıyorduk ama şimdi alamıyoruz. Ne yapacağız? Fakir ne yapsın? Bakkala gidiyoruz pahalı, pazara gidiyoruz pahalı. Yalan söylüyorlar. Milletin gözü görmüyor mu? Bak fiyatlara…” diye isyan etti. Başka bir vatandaş da “150 lirayla geldim, istediklerimi alamadım. Eskiden 50 liraya pazar arabasını dolduruyordum, şimdi bir kıvırcık 6 lira, biberin kilosu 16-17 lira. Neyle alayım? Yarım kilo domatesi 7.5 liraya aldım” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap