SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Selçuk Geçer fiyat verdi: Merkez faizi sabit tutarsa doları görün

Selçuk Geçer fiyat verdi: Merkez faizi sabit tutarsa doları görün

12 Ağustos 2021 Perşembe - 12:00




Piyasaların merakla beklediği faiz kararı öncesi Selçuk Geçer dolar beklentisini paylaştı. Geçer faizin sabit kalması halinde dolar kurunun sert yükseleceğini ifade etti.





Dolar kuru için yaptığı sansasyonel tahminlerle adını sıkça duyduğumuz ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası’nın faiz kararına saatler kala beklentisini bir kez daha paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bu yılın 8. Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirecek. Kuruldan çıkan faiz kararı saat 14:00’te kamuoyuna duyurulacak. Bir çok ekonomist geçtiğimiz haftaya kadar Merkez Bankası’nın bu ayki PPK toplantısında faizi yüzde 19 oranında sabit tutacağını öngörürken dolar kuru da bu doğrultuda 8.30 TL seviyesinin altına sarkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A Haber’deki düşük enflasyon ve faiz çıkışı piyasaların Merkez Bankası’ndan beklenen faiz kararını değiştirdi.

 Ekonomistlerin bir bölünü Merkez Bankası’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  programdaki “Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz.” Cümleleriyle Merkez Bankası’na talimat verdiği öne sürdü. Piyasa uzmanların Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Merkez Bankası’nın faiz indirimine de gidebileceğini belirtirken dolar kuru da bu doğrultuda fiyatlandı. Dolar kuru bu hafta b 8.68’e kadar yükseldi.

"MERKEZ BANKASI BAŞKANI BİR ÇILGINLIK YAPARSA SİZ DOLARI GÖRÜN"


Sabah saatlerinde Güney Kore ile yapılan swap anlaşmasının da etkisiyle Dolar kuru Merkez Bankası’nın kararı öncesi 8.59 TL seviyelerinde seyrediyor. Kritik karar öncesi Selçuk Geçer de Merkez Bankası’nın faiz indirme olasılığını ele aldı. Ekonomist Selçuk Geçer Twitter paylaşımında “Merkez Bankası faiz kararı bugün. Başkan bir çılgınlık yaparsa doları görün siz. Bu arada faiz sabit tutulursa dolar ilk hedef 8.80” diye yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap