SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Şeker krizi: Şekerleme üreten sanayiciler şeker bulamaz oldu

Şeker krizi: Şekerleme üreten sanayiciler şeker bulamaz oldu

25 Nisan 2022 Pazartesi - 11:40




Piyasada şeker bulunamaması nedeniyle şekerleme sektörü zor durumda.





15 şeker fabrikasıyla Türkiye'deki şeker piyasasının yüzde 50'sine hitap eden Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin (Türkşeker) fabrikalara haftada sadece bir kamyon ürün vermesi nedeniyle sektörde ciddi bir tedarik sorunu oluştu. Tedarikteki sorunu "fırsat bilen" özel sektör fabrikaları ise 550 lira olan bir torba şekeri 800 liradan satmaya başladı.

Dünya gazetesinden Eray Şen'e açıklamalarda bulunan Oğuz Holding Genel Müdürü Osman Nuri Oğuz, şekerleme üreticilerinin zor duruma düştüğünü belirterek "Pazarın yüzde 50’si Türkşeker’in elinde ve bana haftada sadece 25 ton şeker veriyor, oysa benim aylık tüketimim bin 500 ton" diye konuştu.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'nin piyasada yeterli şeker olduğuna yönelik açıklamasını değerlendiren Oğuz, Türkşeker'in elinde 450 bin ton şeker olduğunu fakat piyasaya verdiği malı kısıtlı dağıttığını belirterek "100 ton şeker istiyoruz, haftada bir araba verebilirim diyor, çok komik. Türkşeker marketleri fonluyor, onlara mal veriyor, fabrikalara ise sınırlıyor. Türkiye’de şeker kullanan tüm üreticilerde üretim durma noktasına geldi" ifadelerini kullandı.

"Konya Şeker’i, Çorum Şeker’i arıyoruz, bir araba oradan, bir araba diğerinden dilenci gibi şeker dileniyoruz" diyen Oğuz, "Türkşeker vermeyince, özel sektör de bunu fırsat olarak görüyor, hem çok az mal veriyor hem de her verdiğinde fiyat artırıyor. Piyasada geçen yıl 50 kiloluk bir torba şekerin fiyatı 200 liraydı, 800 liraya geldi. Türkşeker’de fiyat o kadar artmadı, şu anda 550 lira ancak mal vermeyince, özel sektör bunu fırsat bulup 550 liraya sattığı şekeri 800 liraya satıyor ve istediğin kadar alamıyorsun. Haftada bir verelim diyorlar, haftada bir araba yeter mi bir fabrikaya. Adeta reçete ile satıyorlar, şeker de karneye döndü, sanayici karne ile şeker alıyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap