SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Schengen krizi tur şirketlerini de vurdu!

Schengen krizi tur şirketlerini de vurdu!

30 Mayıs 2023 Salı - 11:20




Seyahat acenteleri, yaşanan vize sorunu nedeniyle kayba uğradı. Birçok vatandaşa vize çıkmadığı için turlar ya iptal oldu, yada eksik kişiyle gerçekleştirildi.





Türkiye turizminde pandemi sonrası en yüksek yurtdışı talepleri yaşanırken, Schengen vizesi almak isteyenlerin randevu alma süreçlerinde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak isteyenler, randevu alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Sosyal medyada ortaya atılan iddialara göre, Schengen başvurularının temmuz ayı sonuna kadar durdurulduğu öne sürülüyor. Bu durum, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi randevularında yaşadıkları sorunları daha da artırıyor ve seyahat acentelerini zor durumda bırakıyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre, acenteler, yaşanan vize sorunlarının yurtdışı turlarını olumsuz etkileyeceği endişesine kapıldı. Geçen yıl vize retleriyle karşı karşıya kalan tur şirketleri, randevu süreçlerindeki olumsuzlukları görünce, vizesiz ülkelere yapılan turları önermekte çare buluyor.

Türk vatandaşlarının vize sıkıntıları daha önce de gündeme gelmişti, özellikle 2022'nin sonlarında. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı, ilgili ülkelerin büyükelçilerini Dışişleri'ne çağırarak önlem almıştı. Türkiye, Rusya'dan sonra Schengen vizesine en çok başvuru yapılan ikinci ülke olmasına rağmen, ret oranı Rusya'nın neredeyse 5 katına ulaştı. Verilere göre, son 8 yılda en çok başvuru yapılan ülkeler sıralamasında Rusya, Suudi Arabistan, Fas ve Ukrayna'nın ardından Türkiye, ret oranı en çok artan ülke oldu. Bu nedenle geçen yıl yaklaşık 50 tur iptal edildi ve acentelerin zararı 300 bin Euro'ya yaklaştı.

Schengen vizesi randevularındaki yoğunluk ve olumsuzluklar, Türkiye turizminin geleceği konusunda endişeleri artırıyor. Seyahat acenteleri, vizesiz ülkelere yapılan turları teşvik ederek, turizm sektöründeki olumsuz etkileri en aza indirmeye çalışıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap