SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sanayi üretiminde artış

Sanayi üretiminde artış

08 Mart 2013 Cuma - 12:43




Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı sanayi Üretim Endeksine göre, Ocak ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında, bir ö





Sanayi Üretim Endeksi 2013 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,5 arttı SANAYİ ÜRETİMİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 1,9 ARTTI Sanayi Üretim Endeksi 2013 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,6 düşüş, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,2 artış, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3,2 düşüş gösterdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap