SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sanayi üretimi ocak ayı rakamları açıklandı

Sanayi üretimi ocak ayı rakamları açıklandı

08 Mart 2017 Çarşamba - 09:46




Sanayi üretimi ocak ayında yıllık bazda yüzde 2,6 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yükseldi.





Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 arttı. Aynı ayda arındırılmamış verilerle sanayi üretimi yüzde 4,3 arttı.

BEKLENTİ ARTMIŞTI

Foreks anketinde yıllık bazda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin yüzde 1,9, arındırılmamış sanayi üretiminin yüzde 4,1 artacağı beklentisi oluşmuştu. Aylık bazda Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 1,3 artarken, arındırılmamış sanayi üretimi yüzde 12,0 düşüş gösterdi.

ARTIŞ YAŞANDI

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %4,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %1,5 arttı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap