SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sanayi şirketlerinde satışlar hızlandı

Sanayi şirketlerinde satışlar hızlandı

24 Ocak 2022 Pazartesi - 18:15




Borsa İstanbul sanayi şirketlerinde öne çıkan satışla düşüşünü hızlandırdı. Gün sonuna doğru kayıp yüzde 5'e ulaştı ve devre kesici çalıştı. Borsa böylece günü 1910 puandan kapatmış oldu.





Borsa İstanbul, yeni haftaya satıcılı başladı. Kayıplar yüzde 5'e ulaşınca saat 17:42 itibariyle devre kesici çalıştı. Borsa günü de 1910 puandan tamamlamış oldu.

Küresel piyasalar, Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim nedeniyle zayıf görüntü sergilerken Borsa İstanbul'da satış baskısı sanayi hisseleri önderliğinde ikinci yarıda arttı.

Günün ilk yarısını yüzde 0,96 azalışla 1.991 puandan geçen BIST 100'de ikinci yarıda kayıplar arttı. Gün sonuna yaklaşırken düşüş yüzde 5,02 oldu ve devre kesici çalıştı. Endeks 1910 puana düştü.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada; "Saat 17:47:02 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Pay Piyasasında ve BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler bugün yeniden başlatılmayacaktır, seans tamamlanmıştır. VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde normal seansın kalanında işlem yapılmayacak olup seans akışı normal saatinde VIOP_SEANS_SONU işlem günü bölümü ile devam edecek" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap