SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Şahap Kavcıoğlu 128 milyar dolar iddialarına yanıt verdi

Şahap Kavcıoğlu 128 milyar dolar iddialarına yanıt verdi

12 Ekim 2021 Salı - 14:24




Muhalefetle iktidar arasında tartışılmaya devam eden 128 milyar dolar konusu dün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM'deki sunumunda yeniden gündeme geldi. Kavcıoğlu o iddialara yanıt verdi





Berat Albayrak'ın Kasım 2020'de Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesiyle başlayan döviz rezervleriyle ilgili tartışma büyüyerek devam ediyor. Muhalefetin 128 milyar dolar nerede sorularına dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yanıt verdi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun , 128 milyar dolar için sorduğu soruya Kavcıoğlu, "denetime gerek görmediğini, enflasyonun düşüş yönlü olduğunu, İstanbul’a taşınılacağını, atamaların liyakate göre yapıldığını, rezervlerin 123 milyar dolar olduğunu" söyledi.

Kavcıoğlu, "Merkez Bankası’nın şu anki rezervleri 123,4 milyar dolardır. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türkiye’nin en güvenilir kurumudur. Kendi özel kanunu ile yönetilir. Dolayısıyla herkes bu rakama itibar etmek zorunda. Aksi istediği yorumu yapabilir. İnşallah yıl sonu tarihi rekor bugüne kadar olmayan rezervin üzerinde bir rezerv ile de kapatacağız." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap