SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Rusya tükendi! Moody’s Rusya’yı "iflas etmiş ülke" olarak tanımladı

Rusya tükendi! Moody’s Rusya’yı "iflas etmiş ülke" olarak tanımladı

28 Haziran 2022 Salı - 17:19




Rusya borç yükümlülüklerini yerine getiremediği nedeni ile Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından "iflas etmiş ülke" olarak tanımlandı.





Ukrayna'ya karşı başlattığı haksız işgalin ardından dünyanın ve özellikle Avrupa'nın bir biri ardına yaptırımlar uyguladığı Rusya ekonomik olarak çok zor durumda.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya’nın borç yükümlülüklerini yerine getiremediği, tahvil yatırımcılarına 100 milyon dolarlık faiz ödemesini yapamadığı, bu nedenle de kredi derecelendirme kuruluşunun değerlendirmesine göre ülkenin "iflas etmiş ülke" olarak tanımlandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, “Geciken kupon ödemesi iflası oluşturur. Gelecekteki kupon ödemelerinde de temerrüde düşülmesi mümkün.” ifadeleri kullanıldı. 

Konu ile ilgili Rusya'dan da açıklama geldi.

Rus hükümetinde yapılan açıklamada ise Rusya’nın döviz cinsinden tahvil faizi ödemelerini mayıs ayında yaptığı belirtilerek, ödemenin alıcıya teslim edilmemiş olmasının Rusya’nın problemi olmadığı belirtildi.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s, Fitch Ratings, Standard & Poor’s (S&P), Batılı ülkeler tarafından Rusya’ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap