SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Rus turistte düşüş devri

Rus turistte düşüş devri

05 Aralık 2015 Cumartesi - 17:18




Rusya’nın yaptırımlarından en çok etkilenen bölge Antalya oldu. 3.5 milyar dolarlık bir kayıpla karşı karşıya olan turizmciler bugün bir araya geliyor





Rusya’nın yaptırımlarının yaratacağı tahribat henüz net değil, ancak Türkiye’de bu yaptırımlardan en çok etkilenen bölgenin Antalya olacağı oldukça net. Türkiye’ye 2014’te gelen 4 milyon 479 bin turistin 3 milyon 489 bini Antalya’yı tercih etti. Bu rakam 2015’in ilk 11 ayında ise 2.8 milyon kişide kaldı. Rusya’nın ekonomik krizi ile zaten sıkıntıda olan Antalya, kurtuluş yolu arıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın ev sahipliğinde Antalya’da yapılacak zirvede herkes eteğindeki taşları dökecek. Çünkü eğer yaptırımlar devam eder ve Ruslar tekrar Türkiye’ye tatil için gelmezse ortaya 3.5 milyar doları aşan bir maliyetin çıkma ihtimali var.

500 TURİST

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, son gelişmelerden dolayı Türkiye’de çok az turist kaldığını söyleyerek, “Bugün itibarıyla sadece 500 Rus turist var” dedi. Rus uçağının düştüğü 24 Kasım günü bu sayı 9 bin 664 idi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap