SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Rekorla kapanacak! Altın yılı yaşanacak

Rekorla kapanacak! Altın yılı yaşanacak

14 Eylül 2018 Cuma - 13:16




Ülke ve turizm faaliyetlerinin dünya çapında tanıtım, teşvik ve yeni yatırımlar ile sektördeki sivil toplum örgütlerinin çabası sonucu eski günlerini





Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık,yaptığı açıklamada, turizmde yaz sezonunun bitmediğini söyledi.  Eylülün en verimli aylardan biri olduğunu dile getiren Ayık, Avrupa ve diğer yurt dışı pazarlarda misafirlerin gelmeye devam ettiğini bildirdi.

"Beklentilerimiz doğrultusunda bir sezon yaşıyoruz. Yıl sonunda Türkiye olarak 40 milyonun üzerinde bir yabancı ziyaretçi sayısını göreceğiz." bilgisini veren Ayık, çocukları okula giden aileler için tatil döneminin kapandığını, ancak çocuğu okul çağında olmayan veya orta yaş seviyesi üzerindekiler için eylülün güzel bir tatil dönemi olduğunu vurguladı.

Fiyatların daha makul, iklimin yumuşak olduğunu anlatan Ayık, sadece yurt dışında değil iç pazarda da hareketin devam ettiğini, otel doluluklarının iyi olduğunu ifade etti.

Turizmdeki olumlu iklimi önümüzdeki yıl da beklediklerini vurgulayan Ayık, şu anda bile rezervasyonların gayet iyi gittiğini bildirdi. Ayık, 2019'a dönük taleplerde ciddi bir hareketlilik olduğunu belirterek, "Beklentimiz 2019'da da çift haneli bir büyüme. İnşallah önümüzdeki yıl gelir anlamında da bu yıldan iyi olacak." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap