SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Piyasalardan yeni haftanın ilk rakamlar!

Piyasalardan yeni haftanın ilk rakamlar!

22 Haziran 2020 Pazartesi - 09:36




Koronavirüs salgınıyla birlikte sert yükselen, dolar, euro ve altın fiyatları yine kritik seviyelerde yer alıyor. Dolar/TL 6,85 TL'den, Euro/TL 7,67 TL'den gram altın ise 385,62 TL'den işlem görüyor.





Corona virüs salgınındaki ikinci dalga endişesi nedeniyle piyasalardaki dalgalı seyir devam ediyor. 

Yurt içinde ise döviz piyasasında yatay seyir dikkat çekiyor. Dolar/TL yeni haftanın ilk iş gününde 6,84'ten; euro/TL 7,66'dan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya değer kazancıyla başladı. Gram altın 385 lira seviyelerinde yer alıyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 632 lira, Cumhuriyet altını ise 2.520 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise yüzde 0,55 değer kazancıyla 1.753,65 dolar seviyelerinde yer alıyor.


Analistler, bu haftanın veri gündeminde, perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı ve ABD'nin büyümesi, yarın ise ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin öne çıktığını söyledi. 

Yurt içinde bugün haziran ayı tüketici güven endeksi takip edilecekken yurt dışında ABD'de mayıs ayı 2. el konut satışları ile Euro Bölgesi'nde haziran ayı tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalganın gelebileceğine endişeler ve merkez bankalarının ekonomiyi destekleyici adımlarının altın fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtirken teknik açıdan altının ons fiyatında 1.715-1.740 dolar aralığının, gram altında ise 377-383 lira bandının izleneceğini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap