SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

20 Eylül 2023 Çarşamba - 10:06




Küresel piyasalar Fed'in vereceği faiz kararına odaklandı. Analistler Fed'den faiz değişikliği beklemezken Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar büyük önem arz ediyor.





Piyasalara yön veren karar bugün saat 21:00'da belli olacak. ABD Merkez Bankası Fed, faiz kararını bugün açıklıyor.

Yüksek enflasyonla mücadele eden ABD Merkez Bankası enflasyonu düşürmek için faiz enstrümanını kullanmaya devam ediyor. Faiz ile enflasyonu düşürme mücadelesinde şu ana kadar başarılı olamayan Fed enflasyonun daha hızlı yükselmesinin önüne geçti.

ABD'de açıklanan son enflasyon rakamı yıllık yüzde 3,7 oldu. Beklentiler yüzde 3,6'yken bir önceki ayın enflasyon verisi de yüzde 3,2 olarak gerçekleşmişti.

POWELL'IN MESAJLARI ÖNEMLİ

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz açıklamasının ardından basına açıklama yapacak. Verileri değerlendirip geleceğe yönelik yönlendirmelerde bulunması beklenen Powell yaptığı açıklamayla piyasalara yön verebilir.


FAİZ YÜZDE 5,50 SEVİYESİNDE

Fed faizi en son yüzde 5,25 seviyesinden yüzde 5,50 seviyesine yükseltti.

ANALİSTLERİN FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri daha uzun süre yüksek tutacağına ilişkin beklentilerin artmasıyla negatif bir seyir izlerken, bugün Fed'in faiz kararı, politika metni ve kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma yatırımcıların odağına yerleşti.

Para piyasalarında, Fed'in bugün gerçekleştireceği para politikası kurulu toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılmasına karşın yılın geri kalanında nasıl bir yol izleyeceğine dair belirsizlik sürüyor.


Analistler, toplantı sonrası politika metni ve Powell'ın yapacağı açıklamalarda, Banka'nın gelecek dönemde nasıl adımlar atacağına ilişkin sinyallerin aranacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Fed

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap