SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Piyasaları Çin korkusu sardı!

Piyasaları Çin korkusu sardı!

05 Ocak 2016 Salı - 14:56




Çin’de yaşanan düşüşün ardından piyasalar toparlanmaya çalışırken, analistler önümüzdeki dönemde daha büyük dalgalanmalara karşı uyardı.





Piyasayı korku sardı... Çin dün borsalarda ve yuanda yaşadığı ve küresel piyasalara da yansıyan düşüşlerin ardından toparlanmaya çalışırken, analistler önümüzdeki aylarda daha büyük fiyat dalgalanmaları oluşacağı konusunda yatırımcıları uyardı. Borsalar erken saatlerde yüzde 2 düşerek dün yaşanan ve ülke genelinde satışların durmasına neden olan yüzde 7′lik düşüşe benzer bir panik satışı dalgasının yaşanacağı endişelerini doğurdu. Fakat hem merkez bankası hem de borsa düzenleyicileri hızla harekete geçerken, endeksler kayıplarının çoğundan toparlandı.

543

Çin Merkez Bankası (PBOC) yaklaşık 20 milyar dolar ile piyasaya Eylül ayından bu yana en yüksek miktarı enjekte ederken, işlemciler aynı zamanda yuanı desteklemek için devlet bankalarının kullanıldığı tahminini yaptılar. Çin Menkul Değerler Düzenleme Komisyonu (CSRC) belirli firmalarda büyük hisse sahiplerinin hisselerini satmasını yasaklayacak yeni düzenlemeler planladığını söyledi. Çin’in CSI300 endeksi yüzde 0.3 yükselerek 3,478.78 puana yükselirken, Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0.3 düşerek 3,287.71 puana geriledi.

Fed’in içinde bulunduğu ikileme benzer bir şekilde Çin de geçtiğimiz yaz yaşanan çöküşten piyasayı kurtarmak için attığı devasa genişleme adımlarını yeniden ayarlamaya çalışırken, diğer yandan da yuanın değerini belirleme konusunda piyasaya daha fazla söz hakkı verecek olan reformlar üzerinde çalışıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap