SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Petrol 100 doların üzerine çıktı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam...

Petrol 100 doların üzerine çıktı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam...

26 Ağustos 2022 Cuma - 09:17




Fed Başkanı Powell’ın konuşması öncesi arzdaki sıkılaşmayla haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor. Brent petrol 100 doların üzerine çıkarken akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi oluştu.





Rusya- Ukrayna savaşıyla çalkalanan küresel petrol fiyatları, ABD'deki yüksek enflasyonla sıkı mücadele beklentisi nedeniyle yükselişini sürdürdü.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün yapacağı konuşma öncesi ham petrol fiyatları yükselişe geçti.

Fed yetkililerinin dün yaptığı şahin açıklamalarla Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı önceki seansı yüzde 2,5 düşüşle tamamlamasının ardından bu sabah 93 doların üzerine yükseldi.

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,7 yükselişle 100 doların üzerinde seyrediyor.

Türkiye'de ise dolar 18,18 TL'yi görürken, akaryakıta zam gelmeye devam ediyor. Motorine son 2 haftada 5 kere zam geldi.


Benzine ise peş peşe zam gelirken, hem doların hem de Brent petrolün yükselmesiyle akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi oluştu.

Fed Başkanı Powell’ın bugün Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşmada enflasyonla mücadelede kararlı oldukları söylemini yinelemesi bekleniyor.

Öte yandan, Petrol fiyatları bu hafta Suudi Arabistan’ın dalgalı piyasada fiyatları stabilize etmek için OPEC+’nın üretim kesintisine gidebileceği sinyali vermesiyle ralli yaptı.

Küresel ekonomide yavaşlama endişeleriyle Haziran’dan beri düşen fiyatlar bu ay 90 dolar civarında dengelendi. Artan enerji fiyatlarıyla küresel enerji devleri BP’den Exxon Mobil’e, Çinli PetroChina’dan Cnooc’a kadar birçok enerji şirketi yılın ilk yarısında tahminlerin üzerinde kâr rakamları açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap