SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > ''Pazardaki enflasyon yüzde 40 !''

''Pazardaki enflasyon yüzde 40 !''

18 Temmuz 2019 Perşembe - 11:56




KESK Mersin Şubeler Platformu Sözcüsü Canan Solak, kamu çalışanları sendikaları ile hükümet arasındaki toplusözleşme görüşmeleri öncesinde maaşlarının enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekerek "Pazardaki enflasyon yüzde 40" dedi.





Et ve et ürünlerinin yüzde 40’a kadar zamlanmasına rağmen TÜİK’in enflasyon hesabında bunu dikkate almadığını ifade eden Solak, “Adeta 81 milyonun tamamının vejeteryan ya da vegan olduğu varsayılmıştır” dedi.

Dün, Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen KESK üyeleri adına konuşan ve aynı zamanda Tüm-Bel-Sen Mersin Şube Başkanı olan Solak, şunları vurguladı:

“TÜİK resmi enflasyonu düşük göstermeye çalışsa da, bu ülkede yaşayan 81 milyon, sokakta, pazarda yaşanan gerçek enflasyonun en az yüzde 40 olduğunu biliyor. Buna karşın maaşlarımızda yüzde 5’lik toplusözleşme zammını, yüzde 1’lik enflasyon farkını, iki günlük çocuk bezi almaya yetmeyen çocuk yardımının üç beş kuruş artırılmasını ‘memura 3 zam birden’ diye sunanları, en düşük maaşı 700 lira fazla gösterenleri buradan kınıyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap