SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Para ödemesi yapılıyor! Zam müjdesi, bakan açıkladı...

Para ödemesi yapılıyor! Zam müjdesi, bakan açıkladı...

07 Nisan 2021 Çarşamba - 16:54




Desteklerle ilgili açıklama geldi. Zam yapıldı, iki katına çıkarıldı. Ödeme takvimine göre paralar hesaplara yatırılıyor.





Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin nakdi desteğe en fazla ihtiyaç duyduğu ilkbahar döneminde, bitkisel üretim destekleme ödemelerini aksatmadan çiftçilerin hesaplarına yatırdıklarını belirtti.
Bitkisel üretim destekleme bütçesinin yüzde 51'ine tekabül eden 6,27 milyar TL'yi nisan ayı itibarıyla çiftçilere ödediklerini belirten Pakdemirli, "Destekleme bütçesinin kalan 6 milyar TL’lik kısmını ise ödeme takvimine göre çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya devam edeceğiz. Yine bu dönemde artan gübre fiyatları karşında çiftçilerimizin olumsuz etkilenmemesi ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mevcut gübre desteklerini yüzde 100 oranında artırdık.
 
Ayrıca fark ödemesi desteği kapsamında; kütlü pamuk primini yüzde 37,5, yağlık ayçiçeği primini yüzde 25 artırdık. Destekleme birim fiyatlarında ise en yüksek artışı sertifikalı tohum kullanım desteğine yaptık" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap