SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Pandemiden zarar gören esnafın borçları 3 ay ertelendi

Pandemiden zarar gören esnafın borçları 3 ay ertelendi

23 Temmuz 2020 Perşembe - 09:20




Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüz binlerce esnaf ve sanatkara güzel haber... Salgından zarar gören esnaf ve sanatkârların, kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle ve Halk Bankası kanalıyla 30 Haziran öncesi kullandığı düşük faizli kredi borçları üç ay süreyle ertelendi.





Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı. Salgından zarar gören esnaf ve sanatkârların 30 Haziran öncesi kullandığı düşük faizli kredi borçları üç ay süreyle ertelendi. Kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarlar işçi sayısını azaltamayacak. Eğer azaltırlarsa erteleme kapsamından çıkarılacak. Aynı zamanda krediler için erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi başlatılmayacak.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, kapsam dahilindeki kredi borçlarından, 1 Temmuz-30 Eylül arasında vadesi doğacak olan ve 1 Temmuz itibarıyla itfa edilmeyenler, başvuru şartı aranmaksızın ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilerek, taksit sayısı değişmeksizin üç ay süreyle ertelenecek.
 
ÇALIŞAN SAYISI AZALTILAMAYACAK
 
Kredisi ertelenen esnaf ve sanatkârlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına yönelik taahhütname alınacak. Çalışan sayısını azaltan esnaf ve sanatkârlar erteleme kapsamından çıkarılacak.
 
ERTELEME SÜRESİ BOYUNCA TAKİP İŞLEMİ BAŞLATILMAYACAK
 
Karar kapsamında ertelenen krediler için erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi başlatılmayacak. Erteleme işlemi maddi ve şahsi teminat durumunu değiştirmeyecek, borçlu ve müteselsil kefillerine de kefaletten çekilme hakkı vermeyecek. Erteleme süresince hesaplanan gelir kayıpları, Hazine ve Maliye
Bakanlığı'nca ödenmeye devam edilecek.
 
DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ AÇILABİLECEK
 
Borçları ertelenmiş olan esnaf ve sanatkârlara talepleri halinde banka tarafından düşük faizli kredi açılabilecek ve söz konusu kararlarda erteleme tabi borcu bulunanlara kredi açılmasını engelleyen hükümler uygulanmayacak. Karar, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap