SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Özgür Demirtaş uyardı: Türkiye'de işsizlik artacak!

Özgür Demirtaş uyardı: Türkiye'de işsizlik artacak!

31 Temmuz 2023 Pazartesi - 11:33




Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Demirtaş, "Fakir fukaranın maaşıyla oynayarak enflasyon düşürmeye çalışmak yanlıştır” dedi





Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, iktidarın son aldığı kararları değerlendirerek Türkiye'nin büyük bir işsizlik dönemiyle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Demirtaş, son 10 yılda yapılan ekonomi politikası hatalarının oldukça pahalıya mal olduğunu ve bu durumun gelecekte daha da olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti.

BÜYÜK İŞSİZLİK GELİYOR

Demirtaş, yaptığı açıklamada "Üzülerek söylüyorum: Büyük işsizlik geliyor. Son 10 yıldır yapılan ekonomi politikası hataları çok pahalıya patlıyor, patlayacak" dedi. Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu zorlu sürecin işsizlik oranlarını artıracağına dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI KARARI ELEŞTİRİLDİ


Ayrıca asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamların yeni yıldan itibaren yılda bir kez belirleneceğine ilişkin yapılan açıklamayı da eleştiren Demirtaş, bu kararın yanlış olduğunu savundu. Asgari ücretin düzenli olarak belirlenmesinin, fakir ve fukaranın maaşlarıyla oynayarak enflasyonu düşürmeye çalışmak yerine daha adil bir politika olduğunu vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap