SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Otomotivciler indirim bekliyor

Otomotivciler indirim bekliyor

14 Ağustos 2016 Pazar - 13:12




OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülan, "Faiz indirimi otomotiv sektörü için de son derece gerekli. Araç sahibi olmak isteyenlere daha uzun vadelerde ve u





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından bankalar konut kredisi faizlerinde birer birer indirime giderken, otomotivciler de taşıt kredisi faiz oranlarında düşüş bekliyor.

Değerlendirmelerde bulunan otomotiv sektörü temsilcileri, konut kredi faizlerinde yapılan indirimin taşıt kredi faizlerinde de sağlanmasıyla araç satışlarının ivme yakalayacağını kaydetti.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, otomotiv sektörünün geçen yıla göre satış adetlerinde kayıplar yaşadığını belirterek, "Özellikle temmuz ayında satışlar geçen yılın temmuz ayı satışlarının yüzde 30 altında kaldı. Buradaki düşüşü dengelemek için faiz indiriminin otomotiv sektörü için de son derece gerekli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Otomotiv satışlarının yüzde 58'inin taşıt kredisi ile yapıldığı bilgisini veren Gülan, sektörün satışlarında en önemli hareket noktasının kredi faiz oranları ve vadeler olduğuna işaret etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından getirilen, araç bedelinin belli bir kısmına kadar kredi kullanımı gibi sınırlamaların araç alımlarını etkilediğine dikkati çeken Gülan, bir diğer sınırlamanın da kredi kullanım vadeleri ile alakalı olduğunu ve şu anda en fazla 48 aylık vadede araç kredisi kullanılabildiğini aktardı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap