SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Oğuz Demir: Benzin fiyatı Türkiye’de 7 lira artmış, Almanya'da ise...

Oğuz Demir: Benzin fiyatı Türkiye’de 7 lira artmış, Almanya'da ise...

26 Ocak 2022 Çarşamba - 10:30




Oğuz Demir, Avrupa ve Türkiye'deki benzin fiyatındaki artışı karşılaştırarak "Türkiye’de bir yılda benzin 7 TL artmış; İspanya, İtalya ve Almanya’da artış 3-4 TL’de kalmış" dedi.





Oğuz Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in benzin fiyatı ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Bakan Dönmez katıldığı televizyon programındaki benzin fiyatlarındaki artışı örnek gösterirken, Türkiye'nin Avrupa'daki en ucuz benzini kullanan ülke olduğunu ve fiyatların orada ortalama 26 TL olduğunu açıklamıştı.

Karar yazarı Oğuz Demir, önemli olanın satın alma gücü olduğunu ifade ederek Avrupa ülkeleriyle, Türkiye'deki benzin fiyatlarındaki artışı paylaştı. Demir, "Benzini en ucuza aldığı söylenen Türkiye’de bir yılda benzin 7 TL artmış; İspanya, İtalya ve Almanya’da artış 3-4 TL’de kalmış" diye yazdı.

Oğuz Demir'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Avrupa’daki ekonomik krizin iki önemli ülkesi olan İspanya ve İtalya’daki verileri paylaşayım. İspanya’da benzinin litre fiyatı bir yıl önce 1,20 euro iken bugün 1,50 euro seviyesine çıkmış. İtalya’da da fiyat 1,45’ten 1,75 euroya yükselmiş.

Litre başına fiyat artışı gördüğünüz üzere 0,30 eurosent civarında. Geçtiğimiz yıl euro/TL kurunun ortalaması 10,50 TL!

Fiyat artışı kaç TL olmuş bu durumda?

"BENZİN FİYATI TÜRKİYE'DE 7 LİRA ARTMIŞ ALMANYA'DA 3-4 LİRA"

3,15 TL! Peki Türkiye’de artış ne kadar olmuş?

Geçtiğimiz yıl 7,19 TL olan benzin bugün 14,06 TL’ye satılıyor.

Artış ne kadar? 7 TL!

Yani benzini en ucuza aldığı söylenen Türkiye’de bir yılda benzin 7 TL artarken İspanya’da, İtalya’da, Almanya’da artış sadece 3-4 TL’de kalmış"


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap