SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Necmettin Batırel'den çarpıcı döviz yorumu: Şubat ayına dikkat

Necmettin Batırel'den çarpıcı döviz yorumu: Şubat ayına dikkat

28 Ocak 2022 Cuma - 11:41




Ekonomist Necmettin Batırel döviz kurlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Batırel şubat ayında dövizde hareketlenme beklediğini ifade etti.





Ekonomist Necmettin Batırel , dövizin durumuyla iligli dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Dövizin şu anda bir istikrar kazandığını belirten Batırel, "İnşallah şubat ayında çok büyük bir hareketlenme yaşanacak. Bunu ben şuna bağlıyorum; bir defa şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ziyareti var. Suudi Arabistan'a ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gidecek. Bu ülkelerde aktif döviz girişini artıracak önemli anlaşmalara imza atılacak" dedi.

Suudi Arabistan ve BAE'li yatırımcıların Türkiye'deki bazı şirketlere ortak olacağını belirten Batırel , "Ortak olsunlar. Hem yabancı yatırımcı gelsin diyoruz. Hem kendi malımızı satıyoruz diyoruz. Satmakla ne ilgisi var? Adam İngiltere'de mahalle satın alıyor. Aldığı mahalleyi kendi ülkesine mi götürüyor? Hayır. Türkiye'de bir şirkete yabancılar ortak olduğu zaman o şirketi bavullarına koyup götürüyorlar mı? Adamlar döviz geldiği için memnun oluyor" ifadeleriyle sözlerini devam ettirdi.

ŞUBAT AYINA DİKKAT!

Şubat ayındaki döviz girdileriyle birlikte cari açıkta ciddi bir kapanma beklediğini de belirten Batırel, "Her ay açıklanan rakamlar o şekilde devam ediyor. Reel sektörün güven endeksi 109,5 seviyesine çıkmış. İş dünyasının güveni son derece yüksek" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap