SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Nebati'den gıda fiyatları açıklaması: Düşüşe katkı sağlayacak

Nebati'den gıda fiyatları açıklaması: Düşüşe katkı sağlayacak

03 Ağustos 2022 Çarşamba - 10:00




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gıda fiyatları hakkında açıklama yaptı. Nebati, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın dünya genelinde tahıl fiyatlarının düşüşe katkı sağlayacağını söyledi.





Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında buluştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı toplantıyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada toplantıda küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ve Türkiye'deki 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyrinin değerlendirildiği belirtildi. 

Komite, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en az düzeye indirmeye yönelik tedbirlerin tartışıldığı ve sera yatırımlarının hızlandırılması konusunda adımlar atılmasına karar verildiği belirtildi. 

Ayrıca Tahıl Koridoru Anlaşması'nın birlikte dünya genelinde tahıl fiyatlarının düşüşe katkı sağlayacağı değerlendirmesi yapıldı.

Bakanlığın açıklaması şöyle;


"Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinde küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ve ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Komitede, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en az düzeye indirmeye yönelik tedbirler tartışıldı ve sera yatırımlarının hızlandırılmasına ilişkin ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılması hususu kararlaştırıldı. Ayrıca, yem fiyatlarındaki gelişmelerin üreticilere ve dolayısıyla vatandaşlara getirebileceği olumsuz etkileri asgari düzeyde tutmak için alınabilecek olası tedbirler tartışıldı ve yol haritası oluşturuldu.

Komitede, gıda ve tarımsal ürün piyasalarının ve özellikle hal takip sistemi üzerinden hallere ürün giriş ve çıkışının ilgili Bakanlıklarca yakından izlenmesine, bu sistemden alınacak bilgiler dâhilinde hızlı bir şekilde tüketici mağduriyetini önleyecek çözüm ve tedbirlerin uygulanmasına ve bu konuda kurumlar arası iş birliğinin yüksek seviyede sürdürülmesine dair kararlılık vurgulandı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe olumlu katkı sağladığı ve sağlamaya devam edeceği değerlendirmesi paylaşıldı."

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın küresel tahıl fiyatlarındaki düşüşe katkı sağlayacağını ifade etti. 


Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ile ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyrini ele alarak, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap