SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Nakdi ücret desteğine 3 TL zam!

Nakdi ücret desteğine 3 TL zam!

22 Nisan 2021 Perşembe - 10:16




Pandemi sürecinde geçici olarak işten çıkarılan çalışanlara ödenen nakdi ücret desteği günlük 47 TL'den 50 TL'ye yükseltildi.





Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan yeni yasayla birlikte işsizlik sigortası kanunun geçici 24. maddesinde yapılan düzenlemeyle, nakdi ücret desteği 2021 yılı Nisan ayı ve sonrası için günlük 50 TL olarak uygulanacak. Bu kapsamda 30 Nisan'dan sonra yapılan ödemelerden damga vergisi dâhil herhangi bir kesinti yapılamayacak. Söz konusu yasayla kapsamı belirlenen işyerlerinde 2021 yılı Mart ayında iş sözleşmesi bulunan sigortalılardan işveren tarafından ücretsiz izne ayrılanlara işe giriş tarihine bakılmaksızın 2021 yılı Nisan ve Mayıs ayları için nakdi ücret desteği verilecek.

Kapsam dahilindeki özel sektör işyerlerindeki sigortalılar için 2021 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı, bu işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Yasayla sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun ek 17. maddesinde yapılan değişiklikle, bu kanun veya diğer kanunlarla sağlanan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanılabileceği halde yararlanılmayan ay/dönemler için geriye yönelik prim teşviki, destek ve indirimlerinden en fazla 6 aya ilişkin olmak üzere yararlanılabilmesine yönelik hüküm kaldırıldı. Yararlanılmış olan prim teşviki, destek ve indirimler başka bir prim teşviki, destek ve indirim ile değiştirilmesine yönelik uygulama da aynı değişiklikle iptal edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap