SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Mustafa Elitaş'tan EYT açıklaması: Kimse endişe etmesin yetiştireceğiz

Mustafa Elitaş'tan EYT açıklaması: Kimse endişe etmesin yetiştireceğiz

13 Ocak 2023 Cuma - 16:20




Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde son düzlüğe girildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş EYT ile ilgili, "EYT bize geldikten sonra Meclis'te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir. Kimse endişe etmesin, yetiştireceğiz. Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi" dedi.





EYT ne zaman Meclis'e gelecek? sorusu gündemdeki yerini koruyor. Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifi Meclis'e gelmesinin ardından vatandaş dört gözle EYT'nin yasalaşmasını bekliyor. 

TRT haberde yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına sunulduğunu belirterek EYT ile ilgili de açıklama yaptı. 

EYT'nin ne zaman Meclis'e geleceği sorusunu yanıtlayan Elitaş, "EYT bize geldikten sonra Meclis'te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir" dedi.

Vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini söyleyen Elitaş, "Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi" şeklinde konuştu.

"Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifinin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Elitaş, şunları söyledi:


"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, geçen hafta, 'Biz bunu bitirdik, takdir yüce Meclis'in takvimi çerçevesinde.' diye ifade etti. Meclis'e geldikten sonra 10 günlük bir süre gerekir. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Çünkü muhalefet, 20 milletvekiliyle Meclis'i tıkayabiliyor. Bu engellemeleri de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap