SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Müjdeler zam olup yağıyor! Elektrik fiyatlarına bir büyük artış daha

Müjdeler zam olup yağıyor! Elektrik fiyatlarına bir büyük artış daha

08 Eylül 2021 Çarşamba - 11:05




Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, elektrik fiyatlarına en az yüzde 20 zam geleceğini öne sürerken bu zam "Bu tahmin değil, bir zorunluluk” diye ifade etti.





Vatandaşa bir zam haberi de Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ'dan geldi. Özdağ "Doğalgazdaki son artış elektrik fiyatlarına yüzde 20 yansıyacak. Bu tahmin değil, bir zorunluluk” dedi.

Türkiye’deki hane halkı mevcut enflasyon yüzünden zaten çarşı pazara çıkamaz hale gelmişken üst üste gelen zamlarla nefes bile almakta zorlanır oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  Temmuz ayından sonra ekonominin sıçrama yapacağını öne sürerken “"Öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya'sı, Fransa'sı, İngiltere'si, İtalya'sı ve o her şeye burnunu sokan ABD'si de çatlayacak” demişti. O tarihten bu yana elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere vatandaşın kullanmakta zorunlu olduğu bir çok ürün ve hizmete zamlar gelirken ekonominin sıçrama yapmadığı hatta bulunduğu yerden daha da aşağıya düştüğü gözlemlendi.

Vatandaş asgari ücretle nasıl geçineceğini düşündürürken ‘ekonomi şahlandıracak’ bir zam haberi daha gelmeye hazırlanıyor. Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre son yapılan yüzde 11’lik elektrik ve doğalgaz zammının ardında yeni bir elektrik zammı geliyor.

Ali Can Polat haberinde beklenen zamla ilgili Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ’ın görüşlerine yer verdi. Mehmet Özdağ olsı elektirik zammıyla ilgili “Dövizle geri alım garantisi ve dövizdeki artış da düşünüldüğünde bu zam kaçınılmaz” ifadelerini kullandı. Habere göre Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ elektrik faturalarına en az yüzde 20 zam yapılacağını öne sürerken “Doğalgazdaki son artış elektrik fiyatlarına yüzde 20 yansıyacak. Bu tahmin değil, bir zorunluluk” sözleriyle vatandaşa kötü haberi verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap