SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > ''Müjde'' diye duyurulan İstihdam Kalkanı Paketi başka bahara kaldı

''Müjde'' diye duyurulan İstihdam Kalkanı Paketi başka bahara kaldı

14 Temmuz 2020 Salı - 14:25




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce duyurduğu geniş kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketi'nin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 maddeden oluşan mini bir paketi TBMM'ye sunacağı belirtildi.





Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 1 ay önce duyurduğu geniş kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketi'nin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 maddeden oluşan mini bir paketi TBMM’ye sunacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, pakette kısa çalışma ödeneğinde sektörleri belirleme konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki verilecek.

Mini paketin önemli bir unsurunu da iş güvenliği uzmanıyla ilgili kısım oluşturuyor. 1 Temmuz’dan itibaren zorunlu hale gelen iş güvenliği uzmanı istihdam zorunluluğunun 3 yıl uzatılacağı belirtildi. 

AK Parti kaynakları, kısa çalışma ödeneğinin turizm başta olmak üzere ihtiyaç olanlarda uzatılmasının daha anlamlı olacağını, ancak krizi üzerinden atan gıda gibi sektörlerde ihtiyaç olmadığının altını çizerek, bu konuda Cumhurbaşkanı'na yetki verileceğini aktardılar.

TBMM’nin Kovid-19 sebebiyle yeterli verimlilikte çalışamadığını belirten kaynaklar, daha kapsamlı bir istihdam paketinin sonbaharda geçeği bilgisini verdiler.


Öte yandan bugün TBMM’ye verilmesi beklenen pakette, İşsizlik Sigortası Fonu prim artışı ve yeniden yapılandırma konularının yer almadığı, özellikle yeniden yapılandırmaya Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın karşı çıktığı belirtild

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap