SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Milyonlarca emekli bunu beklliyor: Emekli promosyonları ödenecek mi?

Milyonlarca emekli bunu beklliyor: Emekli promosyonları ödenecek mi?

18 Şubat 2020 Salı - 11:01




Emekliler için promosyon uygulamasında 3 yıl geride kaldı. Banka promosyonlarında milyonlarca emeklinin sözleşme süresi Şubat ayında sonlanacak.





Bankalar, SGK ile anlaşma yaparsa milyonlarca emekli, maaşlarını anlaştıkları bankadan alma taahhüdü vererek bankalardan promosyon ödemesi alabiliyor. Ancak Türkiye Bankalar Birliği promosyon ödemeleri için henüz masaya oturmadıklarını açıkladı.

Emekli promosyonu haberlerinin ardından büyük bir umut yaşayan emeklilere kötü haber Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) geldi. TBB’nin açıklaması şöyle: “Emeklilere ödenecek promosyon rakamının belirlenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların Türkiye Bankalar Birliği ile görüşmeler yaptığına ilişkin basın kuruşlarınca haberler yapıldığı görülmektedir. Türkiye Bankalar Birliği´nin bu konuda herhangi bir çalışması veya görüşmesi bulunmamaktadır.”  TBB’nin geçen hafta yaptığı bu açıklamadan sonra durumun netleşmesi bekleniyor.

EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR VERİLİR?

Bu dönem için bin lira aylık alanlara 300, bin ila 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira olarak uygulanan banka promosyonu için birçok emeklinin sözleşme süresi Şubat ayı itibarıyla sona erecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Bankalar Birliği masaya oturursa Emeklileri promosyon ödemeleri  için bankalar arasındaki rekabeti kızışacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap