SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Millete 1.170 TL Vekile 25 bin TL!

Millete 1.170 TL Vekile 25 bin TL!

16 Nisan 2020 Perşembe - 15:28




Koronavirüs salgının neden olduğu ekonomik zorluklara karşı çalışanların bin 170 TL ücret ödenerek ücretsiz izne gönderilmesine yönelik düzenlemeyi yasalaştıran TBMM’deki milletvekilleri en az 45 gün süreyle izin yapacak. Ancak milletvekilleri bu süreçte 25 bin TL'lik aylıklarını almayı sürdürecek.





Salgın hastalık sürecinde Ceza İnfaz Kanunu'na yönelik düzenlemeyi yasalaştıran, YÖK Kanunu'nda değişiklik yapan teklifle sağlıkta şiddet önlemeye yönelik hükümleri kabul eden ve son olarak da ekonomik önlemler içerdiği iddiasıyla hazırlanan torba teklifi ele alan TBMM, 45 gün süreyle çalışmalarına ara veriyor.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, iktidar partisi ve MHP, 15'er günlük aralarla en az 45 günlük bir izin planlıyor. Bu süreçte milletvekillerinin yaklaşık 25 bin TL olan maaşlarında da bir kesintiye gidilmeyeceği bildirildi.

CHP KARŞI ÇIKIYOR

Meclis'in bu süreçte çalışmalarına ara vermesine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP'ye seslenerek, "Karardan geri dönün" dedi. Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye bu kadar ciddi sorunlarla karşı karşıyayken parlamentoyu neden kapatıyorlar? Ağır koşullardayız, açık olması ve çalışmayı sürdürmesi gerekiyor. Her an önemli bir gelişme olabilir. Neden böyle yapılıyor, onun da altını çizeyim. Tek adam rejiminden sonra parlamento büyük ölçüde işlevini yitirdi. MHP ve AKP de parlamentonun Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayak bağı bir kurum olarak algılanmasını sağlıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Birgün


Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap