SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkezin faiz kararı sonrası dolarda son durum

Merkezin faiz kararı sonrası dolarda son durum

19 Şubat 2020 Çarşamba - 15:31




Merkez Bankası politika faizini beklentilere paralel yarım puan indirerek yüzde 10,75'e çekti. Karar sonrasında dolar ilk tepki olarak 6,08'in üzerini gördü.





Merkez Bankası faiz kararı açıklanmadan hemen önce 6,0555 seviyelerinde hareket eden dolar/TL, kararın açıklanmasının ardından ilk tepki olarak 6.08 TL seviyelerini test etti.

Dolar daha sonra ise 6.07-6.08 TL aralığında dengelendi. 

Merkez Bankası bugün yaptığı toplantıda beklentilere paralel hareket ederk faizi yarım puan indirdi ve  yüzde 10,75'e çekti. Merkez böylece son 6 toplantıda da faizi indirmiş oldu. 

Euro/TL de 6,56 civarında seyrediyor.

Corona virüs salgınında ölüm ve vaka sayılarındaki artışın ivme kaybetmesine karşın salgının Çin başta olmak üzere küresel ekonomi üzerindeki etkileri artık daha yüksek sesle tartışılıyor.
Uzmanlar, bugün yurt dışında ABD Merkez Bankası toplantı tutanaklarının takip edileceğini bildirdi.Geçen hafta Çin'in 2020 büyüme tahminini yüzde 5,8'den yüzde 5,2'ye çeken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dünkü raporunda ise salgınının tüm Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceği uyarısında bulundu.


Teknik açıdan dolar/TL için 6,00 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu ifade eden uzmanlar, 6,07 ve 6,10 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap