SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez Bankası'nın net rezervlerinde görülmemiş düşüş

Merkez Bankası'nın net rezervlerinde görülmemiş düşüş

23 Ocak 2024 Salı - 23:34




Merkez Bankası'nın net rezervlerinde ciddi bir düşüş yaşandığı bildirildi.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervlerinde önemli bir düşüş yaşandığına dair bankacıların hesaplamaları dikkat çekiyor. Reuters’a konuşan dört bankacının hesaplamalarına göre, TCMB’nin net rezervleri 19 Ocak haftasında yaklaşık 5,7 ila 6 milyar dolar düşerek, 29,5 milyar dolardan 23,5 milyar dolara gerilemiş görünüyor.

Bu düşüş, TCMB'nin net rezervlerinde son üç haftada 10,5 milyar dolarlık bir azalmaya işaret ediyor. Bu gelişme, son bir ayda rezerv kaybının 16 milyar doları aştığını gösteriyor. Bu durum, Türkiye ekonomisi için önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor. Bankacıların aynı hesaplamalarına göre, TCMB'nin toplam rezervleri de geçen hafta yaklaşık 1,5 milyar dolar azalarak 138 milyar dolara geriledi. Resmi verilerin ise perşembe günü saat 14.30’da açıklanması bekleniyor. Ekonomistler ve piyasa analistleri, rezervlerdeki bu düşüşün uzun vadeli etkilerini ve Türkiye ekonomisinin genel durumunu yakından takip ediyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap