SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı!

Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı!

06 Nisan 2020 Pazartesi - 11:04




Merkez Bankası, mart enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini paylaştığı mesajında. yıllık enflasyondaki düşüşte, enerji ve gıda fiyatlarının belirleyici olduğunu belirtti.





Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), mart enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Mart ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,57 oranında arttığını ve yıllık enflasyonun 0,51 puan azalarak yüzde 11,86’ya gerilediğini anımsatan TCMB, düşüşte enerji ve gıda fiyatlarının belirleyici olduğunu bildirdi.

TCMB'den yapılan değerlendirme şöyle: "Enerji fiyatları, Türk lirasındaki değer kaybına karşın, salgın hastalığa bağlı olarak uluslararası petrol fiyatlarındaki sert düşüşle önemli oranda azalmıştır.

Gıda yıllık enflasyonundaki yavaşlamada taze meyve ve sebze fiyatları etkili olurken, diğer gıda kalemlerinin enflasyonu yükselmiştir.

Hizmet enflasyonu bu dönemde sınırlı bir oranda gerilerken, temel mal grubu enflasyonu döviz kuru gelişmelerinin etkisiyle başta dayanıklı tüketim malları olmak üzere artış kaydetmiştir. Bu görünüm altında, B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu bir miktar yükselirken, eğilimleri görece yatay seyretmiştir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap