SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan OVP değerlendirmesi

Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan OVP değerlendirmesi

07 Eylül 2023 Perşembe - 15:07




Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin açıklamalarda bulundu. Erkan, ''Para politikasının 2024 yılında meyvelerini vermesiyle, iç talebin arza daha yakın bir seviyeye geleceğini ve enflasyon beklentilerini kontrol altına alacağını öngörmekteyiz.'' dedi.





Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erkan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Para politikasının 2024 yılında meyvelerini vermesiyle, iç talebin arza daha yakın bir seviyeye geleceğini ve enflasyon beklentilerini kontrol altına alacağını öngörmekteyiz.

Enflasyon ve kur hareketlerinin sene içinde oynaklık göstermesi, hele ki geçiş dönemlerinde bazı durumlarda yıl ortalaması ve yıl sonu üzerinden yapılan hesaplarda ciddi farklılıklar gösterebilmektedir.

Sert fiyat hareketlerinin mümkün olduğu kadar az olduğu lakin dengenin evrildiği yönünde, sağlıklı şekilde algılandığı bir süreç olarak ilerlemekte ve bunda da kararlıyız."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap