SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez Bankası Faiz Oranlarını açıkladı

Merkez Bankası Faiz Oranlarını açıkladı

22 Nisan 2015 Çarşamba - 14:17




Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu Toplantısı tamamlandı. Yapılan açıklamada faiz oranlarının değiştirilmediği belirtildi.





Banka faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,75, alt bandını yüzde 7,25 düzeyinde tuttu. Merkez Bankası bankaların O/N borçlanma imkanı faizini yüzde 10,25'te tuttu.

Para Politikası Kurulu (Kurul), Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo–Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının aşağıdaki gibi sabit tutulmasına karar vermiştir:

a)Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 10,75, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 10,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25,

b)Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5,

c)Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 12,25.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap