SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez arka kapıdan dolar sattı: Kavcıoğlu'nun tek umudu Prens Selman

Merkez arka kapıdan dolar sattı: Kavcıoğlu'nun tek umudu Prens Selman

22 Haziran 2022 Çarşamba - 11:25




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dolar kurundaki yükselişe karşı son 6 ayda 59 milyar dolarlık örtülü satış yaptı. Yarın PPK kararını açıklayacak Kavcıoğlu'nun umudu Prens Selman'a kaldı.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dolar kurunun 18 TL'ye yol alması sonrasında rezerv satışlarını sürdürüyor. Arka kapıdan dolar kuruna müdahale eden TCMB, son 6 ayda döviz kurlarındaki artışı frenlemek üzere toplamda 59 milyar dolarlık örtülü döviz satışı yaptığı tahmin ediliyor.

Merkez Bankası'nın rezervleri swap hariç -54 milyar dolara gerilerken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın bugün Türkiye'ye gelmesi dikkat çekiyor.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yarın aynı zamanda Para Politikası Kurulunda (PPK) politika faizini açıklayacak.

Merkez Bankası, Katar ve BAE'nin ardından Suudi Arabistan ile de swap anlaşması yapmak istiyor.

Reuters’a ziyaret hakkında daha önceden bilgi veren üst düzey bir yetkili, “Yeni bir döneme başlanacak ve tam normalleşme olacak. Ziyaret kapsamında enerji, ekonomi, güvenlik alanında bazı anlaşmalar imzalanacak” demişti.


Daha önce Körfez ülkelerinden Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları ile TCMB arasında swap anlaşmaları yapılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap