SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Memura müjde!

Memura müjde!

14 Ekim 2015 Çarşamba - 12:23




Kamuda işçiyken memur statüsüne geçip kıdem tazminatı almayanlara Maliye Bakanlığından iyi haber geldi.





Bakanlık, bu kişilerin işçilikte geçen çalışma sürelerinin emekli  ikramiyesi hesabında dikkate alınması talebi ile ilgili olumlu görüş bildirdi.Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı  Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuda çalıştığı kurumda  işçilikten memuriyete geçerken kıdem tazminatı almayan çalışanlarının hak  kayıpları bulunduğunu, işçilik çalışma döneminin emekli ikramiyesi hesabına dahil  edilmemesinin bu kayıplardan biri olduğunu söyledi.

Bu kaybın ortadan kaldırılması için konuyu toplu sözleşme masasına  taşıdıklarını ifade eden Tonbul, şunları kaydetti:"Girişimlerimiz çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) konuyla  ilgili görüş istedik. SGK konuyla ilgili Maliye Bakanlığına görüş sordu. Maliye  Bakanlığı görüşünde 'iş sözleşmesinin işçi tarafından fes edildiğine yönelik  olarak kesin bir olguya dayanılmadığı sürece, statü değişikliğiyle kıdem  tazminatı ödenmeksizin aynı kamu kurumunda görev yapmaya devam edenlerin işçilik  sürelerinin emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınacağı' şeklinde olumlu görüş  bildirdi. Bu görüş hak kayıplarının giderilmesi açısından sevindirici bir karar.Tonbul, toplu sözleşme masasında ısrarla gündeme getirdikleri bu  talebin, işçiyken memur statüsüne geçen 10 bin memuru direkt ilgilendirdiği  vurgulayarak şu bilgileri aktardı:

"Kurum yönetmeliği, yönetim kurulu kararı veya kurum içi sınavlarla  herhangi bir ödeme yapılmadan aynı kamu kurumda 'devlet memuru' statüsüne geçen  kamu görevlilerinin, işçilikte geçen süreleri emekli ikramiyesine sayılmıyordu.  Kurumlar, 'bu tür statü değişikliklerinin 1475 sayılı İş Kanunu'nun 14.  maddesinde sayılan kıdem tazminatına hak kazandırıcı nedenler arasında yer  almadığını' sebep göstererek önceki çalışma sürelerinin emekli ikramiyesinin  hesaplanmasında dikkate almıyordu. Mevcut uygulamaya göre  bir memurun işçilikte  geçirdiği süreler yok sayılıyor, sadece memuriyette geçirdiği yıllar üzerinden  emekli ikramiyesi hesaplanıyordu. Bu da mağduriyete yol açıyordu. Sendikamızın  girişimleriyle bu adaletsizlik giderilmiş oldu." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap