SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Memur yine hakem yolunda

Memur yine hakem yolunda

21 Ağustos 2021 Cumartesi - 11:10




Memur kesimi ile hükümet arasında 6’ncı dönem toplu sözleşme masasında halen bir mutabakat sağlanamadı. Memur-Sen, ikinci bir teklif için hükümete süre vermişti.





Verilen süre doldu fakat hükümet ikinci bir teklif açıklamadı. Memurlar Memur-Sen öncülüğünde 15 bin kişi ile Ankara’da bir araya gelerek miting gerçekleştirerek hükümetten haklarını istedi. Sözleşme takvimine göre 22 Ağustos’a kadar bir uzlaşı sağlanamazsa, süreç Hakem Heyeti’ne gidecek. Önceki gün düzenlenen Bakanlar Kurulu’ndan da toplu sözleşme masasına dair bir teklif gelmedi.

Memur kesimi ile hükümet arasında 6’ncı dönem toplu sözleşme masasında halen bir mutabakat sağlanamadı. Memur-Sen, ikinci bir teklif için hükümete süre vermişti. Verilen süre doldu fakat hükümet ikinci bir teklif açıklamadı. Memurlar Memur-Sen öncülüğünde 15 bin kişi ile Ankara’da bir araya gelerek miting gerçekleştirerek hükümetten haklarını istedi. Sözleşme takvimine göre 22 Ağustos’a kadar bir uzlaşı sağlanamazsa, süreç Hakem Heyeti’ne gidecek. Önceki gün düzenlenen Bakanlar Kurulu’ndan da toplu sözleşme masasına dair bir teklif gelmedi.

Memur ve memur emeklilerinin gözleri 6’ncı dönem toplu sözleşme masasında. Hükümet milyonlarca memur ve memur emeklisi için “2022 yılı için ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı. 2023 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı” teklifini sunmuştu. Ortak hareket eden Memur-Sen ve Kamu-Sen, söz konusu oranı kabul etmeyince süreç uzadı. Memur-Sen’in daha önce istediği zam oranları ile hükümetin teklifi arasında yüzde 15’lik ciddi bir fark bulunuyor. 2 Ağustos’ta başlayan zam görüşmelerinde memur kesimi taleplerini iletti. İkinci toplantıda ise hükümet kendi teklifini açıkladı. 22 Ağustos’a kadar bir uzlaşı sağlanamaması halinde konu Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne gidecek. Hakem Heyeti de çalışmalarını tamamladıktan sonra ay sonunda nihai rakamı açıklayacak.

EĞER UZLAŞMA SAĞLANAMAZSA HAKEME GİDEN 3’ÜNCÜ TOPLU SÖZLEŞME OLACAK

Bundan önce gerçekleştirilen toplu sözleşmelerin 2012, 2013 yıllarını kapsayan 1’inci dönem toplu sözleşmesinin ve 2020, 2021 yıllarını kapsayan 5’inci dönem toplu sözleşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Süreç Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne gitti. 2022, 2023 yıllarını kapsayan 6’ncı dönem toplu sözleşmesinde de eğer mutabakat sağlanamazsa sözleşmenin nihai kararı Hakem Heyeti tarafından verilecek. Toplu sözleşme masasında mutabakat sağlanamazsa Memur-Sen’in toplu sözleşmeye imza atmayacağı edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap