SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > MB'deki değişim sonrası Dolar/TL'de son durum

MB'deki değişim sonrası Dolar/TL'de son durum

22 Mart 2021 Pazartesi - 09:10




Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum haberimizde. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, cuma günü yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Kararın ardından ilk fiyatlamalarda sığ işlemlerde dolar/TL yükselişe geçerek 8,47 seviyelerini gördü. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise dolar şu dakikalarda 8,07 liradan işlem görüyor.





20 Mart Cuma gecesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı.

8 Kasım 2020'de Murat Uysal'ın yerine göreve getirilen Ağbal göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında 675 baz puan faiz arttırımı gerçekleştirmişti.

Yeni yılda ocak ve şubat aylarında faiz arttırımına gitmeyen Ağbal yönetimindeki Merkez Bankası geçtiğimiz perşembe günü 200 baz puanlık bir faiz arttırımı kararı daha almıştı.

Kararın ardından ilk fiyatlamalarda sığ işlemlerde dolar/TL yükselişe geçerek 8,47 seviyelerini gördü. 

Yeni haftanın ilk işlem gününde ise 8,07 liradan işlem görüyor. 


Aynı dakikalarda euro 9,60, sterlin ise 11,2 lira. 

TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı dün illikit piyasada yüzde 16'yı aştıktan sonra bu sabah itibarıyla yüzde 11.5 seviyesinde. Dolar/TL karar öncesi Cuma günü son işlemlerde 7.2185 seviyesindeydi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap