SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Marketlerdeki büyük soygun ortaya çıktı. Etiketlere dikkatli bakarsanız siz de fark edersiniz. Yüzde 330 kar marjı vicdanınız kurusun

Marketlerdeki büyük soygun ortaya çıktı. Etiketlere dikkatli bakarsanız siz de fark edersiniz. Yüzde 330 kar marjı vicdanınız kurusun

05 Nisan 2021 Pazartesi - 10:43




Hal yasası bir türlü çıkartılamaması nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarındaki tırmanış sürüyor. Marketlerin gıda reyonunda bulunan etiketlerde ürünün alım fiyatı ile satım fiyatı açıkça yazarken, çiftçiden 1.15 liraya alınan soğanın yüzde 330 kar ile markette 4.95 TL'ye satılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.





Paramedya'da yer alan habere göre, çiftçilerin gübre ve üretim maliyetleri sürekli artarken, tarladan 1 TL'ye alınan gıda ürünlerinin marketlerde yüzde 330 kar marjıyla satılması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Alışveriş için marketlere giden vatandaşlar, çiftçiden 1.5 liraya alınan soğanın yüzde 330 kar ile markette 4.95 TL'ye satıldığını görüyor. Aynı şekilde kırmızı biberin alış fiyatı 11 lira olarak görülürken, markette 19.90'dan satılıyor.

YÜZDE 180 FARK VAR

Soğan, sarımsak, lahana, kereviz, biber, elma. ayva ve domates gibi ürünler tarladan ucuz maliyetlerle alınıyor. Marketlere gelen ürünler büyük fiyat farkı ile satılıyor. Tabloda görüldüğü gibi, lahananın alış fiyatı 1.05 TL iken satış fiyatı 2.95 olarak görülüyor. Bu da tarladaki ürünle marketlerdeki ürünün yüzde 180 fark ettiğini ortaya koyuyor. 


SARIMSAKTA FARK YÜZDE 231

Aynı şekilde sarımsağın alış fiyatı 8.90 TL'yken satışı 29.50 TL gibi büyük bir fark ile vatandaşa sunuluyor. Böylelikle sarımsakta da fiyat farkının yüzde 231 olduğu ortaya çıkıyor.

Kaynak Yeniçağ: Marketlerdeki büyük soygun ortaya çıktı. Etiketlere dikkatli bakarsanız siz de fark edersiniz. Yüzde 330 kar marjı vicdanınız kurusun


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap