SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kuyumcular harekete geçti! Türkiye'ye yeni banka geliyor

Kuyumcular harekete geçti! Türkiye'ye yeni banka geliyor

21 Mart 2022 Pazartesi - 16:01




İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık Türkiye'ye yeni bir banka kurulacağını açıkladı! Atayık, " Tarihi bir hizmeti duyurmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi. Peki bu bankanın ismi ne olacak? İşte cevabı...





Uzun bir süredir sektör mensuplarının kredi ve finansal sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla yoğun bir çalışma yürüten İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Yönetimi, konuyla ilgili kamuoyuna tarihi bir hizmeti duyurmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyor. 40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan Türkiye kuyumcu ailesi; artık kendi ihtisas bankasına kavuşuyor, Altınbank kuruluyor. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Altınbank ile kuyumculuk sektörünün bankacılık alanındaki kredi ihtiyaçlarının karşılanması, sahip olunan güçlü sermaye yapılarının değerlendirilmesi, sektörün ve ihracatın desteklenmesi, geliştirilmesi, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasını hedeflediklerini açıkladı.

“Kamuoyuna ve meslektaşlarımıza bir müjde vermek istiyoruz. Oda olarak kurulacak bu banka sayesinde, meslektaşlarımızın finansal sorunlarına çözüm getirecek tarihi bir hizmeti duyurmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Altınbank, altın bankacılığının lokomotifi olacaktır. Tüm sektör paydaşlarımız bankanın ortağı olabilecektir. Banka, sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirecektir. Altınbank ile ihracat ağırlıklı çalışan firmalar kolay kredi bulabilecektir. Fabrikalarımız ve özellikle küçük ölçekli atölye ve sanatkarlarımız etkin bir şekilde desteklenmiş olacaktır. Ayrıca, sektörümüzü ilgilendiren mega projelere de finansal katkı sunacaktır.”

ALTINBANK, BU YIL İÇERİSİNDE HAYATA GEÇECEK

Başkan Atayık, hazırlık çalışmalarını yürütecek teknik ekibin, TMSF ve BDDK uzmanlarıyla yapılacak çalışmalar neticesinde Altınbank’ı bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarını dile getirdi.

“İstanbul Kuyumcular Odası olarak bir süredir Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ilgili Bakanlıklar ile karşılıklı olarak sürdürdüğümüz çalışmalarda, yapılan değerlendirmelerde önemli bir aşamaya geldik. Bir banka kurmak için TMSF ve BDDK ile yaptığımız görüşmelerde, sektörün yapısına uygun olan bir bankanın İKO önderliğinde yeniden yapılandırılması hususunda ilerleme kaydetmiş bulunuyoruz. Hazırlık çalışmalarını yürütecek teknik ekibin, TMSF ve BDDK uzmanlarıyla yürüteceği çalışmalar neticesinde bir yol haritası ve tarih ortaya çıkacaktır. Sektör olarak kendi içimizde yaptığımız görüşmeler ve teknik heyetin çalışmaları sonucunda Altınbank’ı bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.”


KİMLER, ÜYE OLABİLECEK?

Altınbank, altın bankacılığının lokomotifi olacaktır.” diyen İKO Başkanı Mustafa Atayık, “Kuyumculuk ve mücevherat sektörümüzün kurumsal yapıları, organizasyonları, Türkiye’nin en ücra köşesinde bile hizmet veren 40 bin civarındaki kuyumcu meslektaşımızın gücünün de bu amaç doğrultusunda birleştirilmesiyle; ülkemiz, ekonomimiz ve sektörümüz adına bu girişimin başlatılması çok isabetli bir karar olmuştur.” sözleriyle girişimin önemine dikkat çekti. Atayık, bankaya tüm sektörel kurumlar ve tüm kuyumcu işletmelerinin ortak olabileceğini bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap