SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kurdaki düşüş otomobil fiyatlarına yansıyacak mı?

Kurdaki düşüş otomobil fiyatlarına yansıyacak mı?

21 Aralık 2021 Salı - 12:26




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla dolarda başlayan sert düşüş sonrası bazı otomobil markaları da fiyat güncellemelerine başladı. Peki kurdaki düşüş otomobil fiyatlarına yansıyacak mı? Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç milliyet.com.tr'ye açıkladı.





Kurdaki düşüş sonrası gözler otomobil piyasasına çevrildi. Otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç detayları milliyet.com.tr'ye açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı TL'ye yönelik yeni düzenlemeler, döviz kurlarında sert düşüşleri beraberinde getirdi. TL mevduatın teşvik edilmesi ve kurda yaşanan düşüşlerin ardından gözler son haftalarda fiyatı çok fazla artan otomotiv piyasasına çevrildi.

Dolar/TL bugün 11.10, Euro/TL ise 12.50 seviyelerini gördü. Kurdaki sert düşüşlerin otomobil fiyatlarına ne zaman ve ne kadarlık bir yansıması olacağı merak konusu.
Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç şu ifadeleri kullandı: 

'25 BİN LİRALIK İNDİRİM'

"Bir hafta içerisinde otomobil piyasasında yaşanan düşüşleri vatandaş görmeye başlar. Benim tahminim ilk etapta 20 bin lira veya 25 bin liralık bir düşüşün yaşanacağı.  Bu durum ikinci el araçlara da yansır. Kurun düşüşü satışları da olumlu etkileyecektir.

'ÖTV ORANLARI DA DÜŞECEK'

Dolar ve euronun geri gelmesi ÖTV oranlarının da düşmesi anlamına geliyor. Otomatik olarak araç fiyatları da geri gelecek. Bazı markalar araç fiyatlarını güncellemeye başladı." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap