SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kurban fiyatları el yakıyor

Kurban fiyatları el yakıyor

06 Eylül 2015 Pazar - 10:18




Kurban Bayramı’na sayılı kala hummalı bir çalışma başladı. Geçen seneye göre büyükbaş hayvan fiyatları bin 500 lira fazlayken, küçükbaş hayvanlarda bu





 Bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla artması satışları düşürdü.Geçtiğimiz yıl 3 bin 500 liraya satılan danalar bu yıl 4 bin 500 liradan alıcı bekliyor. Hal böyle olunca da kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar eli boş dönüyor. Bu yıl kurbanlık fiyatlarının yükselmesinin en büyük sebebi et fiyatlarının artması. Zamlanan kurbanlıklara vatandaşlar bakmakla yetiniyor. Bu yılki kurban pazarlarında en uygun kurbanlık ise küçükbaş hayvanlar. Pazarda küçükbaş hayvanlar 600 ile bin lira arasında satılırken, büyükbaş kurbanlıklar ise 3 bin 500 liradan başlayıp 12 bin liraya kadar değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Büyükbaş hayvanlarda geçen yıla oranla bin 500 lira yükseliş gözlenirken, küçükbaş hayvanlarda bu rakam 100 lira olarak dikkat çekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap