SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > “Kur 1 haftaya düzelecek”

“Kur 1 haftaya düzelecek”

06 Mayıs 2015 Çarşamba - 11:56




Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Kur, enflasyon ve faizin üzerinde bir balon oluştu. İnşallah bunun da önümüzdeki 1 hafta, 10 gün içinde kendiliğinden ortada





“Kur 1 haftaya düzelecek” Bu sözler Ekonomi Bakanı Zeybekci’ye ait… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci, doların bütün para birimleri karşısındaki yükselişine ilişkin, "Martın ikinci yarısından itibaren bu spekülatif köpük geldi bizim Türk Lirası'nın üzerine oturdu. Bu da yaklaşık olarak 5-6 puan civarında oraya oturdu. Önümüzdeki haftadan itibaren seçim sonuçları öngörülmeye başladığında bu köpüğün gittiğini göreceğiz hep beraber" şeklinde konuştu.

Zeybekci, kur, enflasyon ve faizin üzerinde bir balon oluştuğunu belirterek, "İnşallah bunun da önümüzdeki 1 hafta, 10 gün içinde kendiliğinden ortadan kalktığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Nihat Zeybekci, mayıstan başlayarak haziran ve temmuz aylarında düşük enflasyonun görüleceğini belirterek, "Enflasyonun 2015'te istediğimiz noktaya gelmesi için pozitif sebeplerimizin olduğunu düşünüyorum" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Merkez Bankamızın yapacağı bu ayki toplantıda faiz indirimine gidebileceğini zannetmiyorum. Ama asla faizle ilgili yukarı yönde bir beklentim de yok. Türkiye'nin de piyasaların da böyle bir beklentisi yok" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap