SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Krtik faiz kararı sonrası dolar, euro ve altında dikkat çeken hareketlilik

Krtik faiz kararı sonrası dolar, euro ve altında dikkat çeken hareketlilik

28 Ocak 2021 Perşembe - 09:28




ABD Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit bırakmasının ardından dolar 7,42, euro 8,99, sterlin ise 10,17 TL'den işlem görüyor. Gram altın 439 TL, gümüş ise 6 TL seviyesinde Bitcoin ise 31 bin 233 dolardan işlem görüyor.





ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Ocak ayı toplantısının ardından federal fonlama faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0.25 aralığında sabit tuttu.

ABD Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit bırakmasının ardından dolar 7,42, euro 8,99, sterlin ise 10,17 TL'den işlem görüyor. Gram altın 439 TL, gümüş ise 6 TL seviyesinde Bitcoin ise 31 bin 233 dolardan işlem görüyor.

Onsu 1.838 dolardan işlem gören altında, gram altın 434/439, çeyrek altın 704/720, Cumhuriyet altını ise 2.900/2.933 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

ALTIN İÇİN "REKOR" TAHMİNİ

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, dalgalı seyreden altın fiyatlarının 2021'de rekor seviyeye çıkacağını söyledi. Arıyürek, gram altın fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 547 lirayı aşabileceğini dile getirdi.


MERKEZ REZERVLERİNİ HAFTALIK AÇIKLAYACAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi tablosunun perşembe günleri saat 14.30'da haftalık olarak da yayınlanmaya başlanacağını duyurdu. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın internet sitesinde "İstatistikler/Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi" sayfasında aylık olarak yayımlanan "Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi" tablosu, kamuoyuna daha güncel veri sağlanması amacıyla, yarından itibaren aylık frekansa ek olarak perşembe günleri saat 14.30'da haftalık olarak da yayınlanacak.

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Ocak ayı toplantısının ardından beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı.

POWELL: BAZI GELİŞMELER BU YILIN DEVAMINDA DAHA İYİ BİR GÖRÜNÜME İŞARET EDİYOR


ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bazı gelişmelerin bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha iyi bir görünüme işaret ettiğini belirterek istihdam ve enflasyon hedefleri sağlanana kadar para politikasının destekleyici duruşunu sürdüreceklerini ifade etti.

IMF'DEN EKONOMİK TOPARLANMA İÇİN "DESTEK" VURGUSU

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nu güncelledi. Uluslararası Para Fonu (IMF), devam eden parasal ve mali desteğin, süregelen belirsizlikleri azaltmak, toparlanmaya bir köprü oluşturmak ve finansal istikrarı sağlamak için hayati önem taşıdığını belirterek, politika yapıcıların, sürdürülebilir bir toparlanma gerçekleşene kadar destek sağlamaya devam etmesi gerektiğini duyurdu.

S&P: 2021'DE GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARDA NOT İNDİRİMLERİ OLASI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD ve AB'deki tahvil alım programlarının bu yıl gelişmiş ekonomilerin kredi notlarını koruyacağını ancak yoksul ülkelerin aynı kaderi paylaşmayabileceğini duyurdu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap